Снимки: Празник на християнското семейство в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

cdgВъведение Богородично или денят на християнското семейство е един от големите християнски празници.На този ден църквата отбелязва денят, когато според свещеното предание, невръстната Мария била въведена в храма и обречена от Бога от родителите си Йоакив и Анна и затова този ден се празнува като Ден на християнското семейство.

В ценностната система на българина семейството е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, от дома. Пак от семейството започва пътят към църквата и вярата.

Денят на християнското семейство беше отбелязан в ЦДГ”Надежда” от големите групи „Слънчо”, „Червена шапчица”, „Щурче” и „Славейче”. С много обич към мама, тате, баба, дядо, към братя и сестри децата научиха стихотворения и песни, които тържествено изпълниха в тържестната вечер. Всички родители и гости от широкия семеен кръг посетиха тържествата на групите. Прозвучаха съкровени стихове, звучаха песни за обич и признателност към семейството, много любов пролича в стиховете и песните за братята и сестрите. Красиви танци и драматиции допълниха празниците. С благодарност децата подариха на близките си картички и послания с пожелания за здраве, благоденствие и щастие!

Учителките и децата от група „Звънче” отбелязаха денят на християнското семейство с разговори за семейството, за обичта, за уважението към млади и стари. С помощта на родителите беше изготвено табло”Моето семейство” със снимки от живота на семействата на децата, както и снимки от близкото минало на техните баби, дядовци, близки. Красив кът ”От раклата на баба” беше оформен с носии, шевици, престилки, ризи – извезани с майстроство от сръчни ръце на балгарски жени, предавани от поколение на поколение,съхранение с любов и предоставени на групата за битовия кът-изложба от близки на децата. Гост на тържеството беше баба Станка – прабаба на Вики Станимирова. Децата с удивление слушаха думите на баба Станка. Заедно с нея извиха кръшно хорце, похапнаха питка и домашни сладки. Благодарим на баба Станка!

Честит празник на християнското семейство! Бъдете сплотени и щастливи, скъпи семейства!


Статията е публикувана на 25 ноември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА