Снимки: Открит урок ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово на тема „Старогръцка драма и театър“

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_1955На 25 ноември 2015 г. в кабинета по български език и литература на ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово с учениците от ІХА клас се проведе открит урок на тема „Старогръцка драма и театър” с преподавател г-жа Добринка Костова.

Гости на открития урок бяха г-н Георги Георгиев – старши експерт по български език и литература в РИО –Ямбол, г-жа Тинка Атанасова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово, г-н Христо Христов – директор на Етнографско-археологически музей – Елхово, инж.Христо Петев – директор на ПГ „Стефан Караджа” – Елхово, инж.Таня Михнева – помощник-директор на училището, уредници от музея, преподаватели по БЕЛ и учители.

В началото на часа учениците направиха обзорен преглед на старогръцката литература и четейки стихове от любовната поезия на Сафо, споделиха своите впечатления за старогръцката лирика.

Използвайки интерактивни методи на преподаване г-жа Костова въведе учениците и гостите в едно виртуално пътуване в античността. Запозна учениците с етапите и особенностите на възникване на старогръцката драма и театър. Представената информация в презентацията, бе онагледена с много снимки, илюстрации, интересни и любопитни факти.

Г-н Георги Георгиев и инж. Христо Петев благодариха на участниците, като отбелязаха, че в ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово винаги се търсят и ще продължат да се търсят нови, съвременни средства, методи и подходи, които да мотивират учениците за получаване на трайни знания по български език и литература.


Статията е публикувана на 25 ноември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА