Снимки: Ученици от гимназията с награди от конкурси

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_2189Ученици от Гимназия „Свети Климент Охридски“ взеха участие в ежегодният математически конкурс „Черноризец Храбър“, който се проведе на 31.10.2015 г. в гр. Ямбол. Учениците от 8а клас: Анна, Дойка, Ивелина, Петя, Камен и Надежда достойно представиха нашата гимназия в упорита конкуренция с ученици от всички училища в област Ямбол. Осмокласниците получиха сертификати от организаторите на турнира.

IMG_2228„Моята учителка ме вдъхнови и ми даде увереност да участвам в конкурса“ – сподели Мария Минчева Стоянова от 9а клас – една от хилядата спечелили кандидати в конкурса „1000 стипендии“ . Тя и Виктория Димитрова от 12б клас са избрали да участват с есе по литература. В днешния забързан век на мобилни комуникации все по-рядко се обръщаме към литературата, но момичетата са открили нейната ненадмината роля да свързва хората и са написали есета на тема: „Литературата е начин да общуваш с хората, които никога няма да срещнеш.“ Рецензент е учителката им Мария Димитрова. Виктория е получила стипендия от 500 лв. и ваучер за книги на стойност 200 лв., а Мария е получила поощрителна награда – ваучер за книги и безплатен абонамент за сайта.

IMG_2220„Не на войната по пътищата“. Над 850 деца поискаха да се спре войната по пътищата в организирания от община Симеоновград национален конкурс за детска рисунка. в конкурса беше отличена ученичката от 8а клас на Гимназия „Свети Климент Охридски“ Илияна Джонджорова. Тя получи поощрителна награда във възрастовата група от 12 до 16 години. Многото рисунки показват, че децата имат интерес към темата.


Статията е публикувана на 30 ноември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА