Снимки: Проведоха се открити практики в ЦДГ Надежда – Елхово

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_53378684През последната седмица на месец ноември в ЦДГ ”Надежда, по плана на детската градина се проведоха открити практики при учителите Жулиета Георгиева, Вася Георгиева и Женя Михайлова. Младите учители показаха, че достойно продължават добрата учителска работа с децата в детска градина „Надежда”, като по този начин детската градина ще бъде и занапред привлекателно и желано място за деца и родители.

При Жулиета Георгиева в група „Червена шапчица” наблюдавахме образователно направление Математика. Целта беше да се усъвършенстват представите на децата за числото три чрез броене и моделиране. Георгиева си беше поставила задачи децата да групират предмети като броят до три, да се запознаят с цифрата на числото три, да затвърдят знанията за върхове и страни на триъгълник. С приятна музика на утринната среща се създаде настроение за работа. Тя мотивира и насърчи децата да работят в различните центрове за дейност чрез ясно и точно поставяне на задачите.

При Вася Георгиева в група „Слънчо” наблюдавахме образователно направление Природен свят. Целта беше децата да се ориентират в животинския свят, типичен за условията на средата, в която живеят животните. Задачите, които си постави бяха:1.Затвърдяване представите на децата за външни и типични особености на животните. 2.Разбиране на взаимовръзката между начина на живот и мястото, където живеят в природата. 3.Възпитаване на наблюдателност, любознателност и логическо мислене. Забавна игра активира децата да мислят, свързвайки с началния звук в наименованието на животно и назовавайки наименованието на следващо животно. Децата изработиха постер, като поставяха картинки на животни, там, където е обозначено местоживеенето им. Ентусиазирани , децата построиха красив и удобен зоопарк, а с майката на Марти, леля Таня направиха книжка за животните.

При Женя Михайлова в група „Славейче” наблюдавахме образователно направление Социален свят, като темата беше: Формиране на положително отношение към лични и общи празници и мястото им в живота на хората. Задачите бяха:1.Обогатяване на представите за зимните празници – лични и празници в семейството. 2. Допълване и обогатяване на познанията на децата за празнична среда. 3.Стимулиране на положително емоционално отношение към лични и семейни празници. Учителката проведе кратка беседа за празниците и децата показаха какво знаят за тях. Предложи им различни дейности в центровете. Разнообразни занимания привлякоха децата в центровете за дейност, а Михайлова ги мотивира чрез точно поставяне на задачите. В Ц”Изкуство” с леля Нина направиха коледни сладки, които украсиха подходящо, за да ги поставят на коледната трапеза в ц.”Семейство”. В „Ограмотяване” съставяха успешно разказ по картина, а в ц.”Математика” отброяваха и поставяха цифрата на числото, показващо броят на предметите.

Откритите практики повишават квалификацията и компетентността на самите учители,които я провеждат,както и на тези,които наблюдават. Повишават увереността им и вярата в собствените сили и възможности. Проверява се и готовността на децата, в зависимост от възрастта им, както и достигнатото ниво на развитие.


Статията е публикувана на 1 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА