Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Снимки: 129 години ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – Елхово

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_2293Развълнувани и усмихнати се събраха днес, на 02.12.2015 г. в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, възпитаници, учители и родители. С празничен концерт отбелязаха 129-тата годишнина  от създаването на училището и почетоха своя патрон-Паисий.

Фоайето на училището се изпълни с публика, а вниманието и привлече избран и представен филм за България , подкрепен с най- впечатляващите гласове на прочути изпълнители на български народни песни. С думи на благодарност и цветя бяха посрещнати директора на училището,г-жа Мария Бързулова,  помощник –директора, г-н Пенчо Бординяшки, всички учители.  След  поздравителния адрес на ръководството  стихове за България рецитираха ученици от VІ „б“-Мариела Тодорова, Ася Пенева, Илиян Попов. Подготовката на филмите от видео прожекцията и рецитаторите са направени от главен учител  Красимира Петрова.

Изявата на по-големите ученици от прогимназиален етап и участници в СИП Музика включваше подходящи песни за предстоящите Коледни празници, песни за приятелството , изпълнената с весело настроение „Латино фиеста“. Подготовката на музикалните изпълнители е дело на старши учител Вълка Ангелова. Малките пианисти Гергана Кръстева и Ивета Видева показаха клавирни умения с изпълнение на пиеси за пиано.

Учениците от начален етап се включиха в организирания парад на герои от книгите. Децата с желание и ентусиазъм търсиха най-оригиналния костюм  за любимия си герой. Някои от тях бяха толкова добре дегизирани с маски и грим , че останаха неразпознаваеми, дори от своите съученици. Най-многобройни бяха участниците от ІІІ и ІV клас с класни ръководители Донка Вълева, Татяна Тончева, Антоанета Дженкова и Мария Кичукова. Второкласниците с радост подеха идеята, подкрепени от своите класни ръководители Мария Ковачева и Румяна Манолова. На парада се откроиха костюмите на красивата Пепеляшка, Снежанка, Спящата красавица, Червената шапчица, Чаровна каубойка, палавата Пипи, на страшни вещици и пирати.

След концерта ентусиазираните почитатели на баскетбола се пренесоха във физкултурния салон и аплодираха баскетболния турнир на VІІ клас.

Усмивки, добро настроение и удовлетвореност струяха от детските лица.

 


Статията е публикувана на 2 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА