Снимки: Открит урок по Български език и Литература в 8а клас на Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

15-DSC06218На 2 декември 2015 година, в рамките на седмицата, посветена на Патронния празник на училището, се проведе открит урок по български език и литература на тема „ Без дух и сърце има скелети само“ – обобщение върху разказа „Дамата с рентгеновите очи“ от Светослав Минков. Откритият урок беше проведен в 8А клас от госпожа Виолета Илчева.

През тази учебна година се навършват 49 години от кончината на писателя Светослав Минков, но неговият „рентгенов поглед“ към съвременния живот и днес има на какво да ни научи. Героите в неговия разказ, както и много от съвременниците ни са обсебени от материалното и изгубват своя човешки поглед – това е идеята на урока, която учениците умело извеждат. Те бяха подготвили свои презентации и рисунки по темата. Урокът беше динамичен с разнообразни творчески задачи – групови и индивидуални, върху които децата работиха, разпределени на три екипа.

Гости на открития урок бяха господин Георги Георгиев – старши експерт по български език и литература, госпожа Йовка Драгоева – Директор на Гимназията, госпожа Пенка Михова – родител и учители по БЕЛ от училищата в общината.


Статията е публикувана на 3 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА