ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Снимки: Учители, ученици и гости отбелязаха заедно днес празника на ПУИ “Н.Й.Вапцаров”

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_2782Всяка година учителите и учениците от ПУИ “Н.Й.Вапцаров” прекланят глава пред вярата и героизма на своя патрон – поетът Вапцаров. На днешния празничен за учебното заведение ден присъстващите си припомниха за великия българин.

Официални гости на празничната проява бяха Милена Панчева – директор на социални услуги, родители и др.

С приветствено слово към присъстващите се обърна директорът на училището Снежана Връцова. “Днес сме се събрали да отбележим 106 години от рождението на Н.Й.Вапцаров”, каза г-жа Връцова. “Годините се трупат, но Вапцаров ще остане завинаги в историята, ще остане в умовете и сърцата на всички българи. Ние сме горди, че нашето училище носи неговото име. Това, което той завеща, е да бъдем оптимисти, да се трудим, да бъдем неуморни и да вярваме, че нещата зависят от нас”, каза още тя като пожела на учениците много мечти и сили и успешна интеграция в живота, а на колегите си с най-искрени чувства и признателност за труда и делата, за годините отдаденост и посветеност на децата пожела здраве, творчески сили, много радостни и удовлетворяващи мигове, сбъдване на личните и професионални очаквания.

Съвременните потомци на поета се вдъхновяват от вечния му стремеж към синия простор и от романтичния му копнеж да бъде обходен от край до край светът. В богатата празнична програма се изявиха малчуганите от учебното заведение – те представиха забавни песни, танци, стихове, драматизации по известни народни приказки. В импровизирано радио студио бе представен детски коктейл от представления. В помощното училище в град Елхово се обучават и възпитават деца със специални образователни потребности, за които се грижат квалифицирани педагози. Богатият професионален опит, топлото отношение на работещите в училище, наличната материална база са предпоставка за постигането на основните цели – образование и грижа за децата със специални образователни потребности.

Кулминацията в празничния ден бе вкусната торта, около която се събраха всички.


Статията е публикувана на 7 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА