Снимки: Децата от ЦДГ „Надежда“ развиват своето въображение с работа с природни материали

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_0012Развитието на въображението у децата в предучилищна възраст е важна задача за всеки учител. От богатството на въображението и неговите проявления зависи пълноценното развитие на детето и формирането на неговата личност. Творческата дейност подпомага развитието на познавателните процеси при децата, тъй като въздейства върху емоциите. По плана на детската градина акцентирахме на работата с природни материали като възможност за развиване на въображението на децата.

У децата се развива умение за наблюдение, умение да забелязват във всеки предмет възможности за съчетаване с друг и получаване на съвършено друга форма. Работата с природни материали доставя истинско удоволствие на децата, стимулира въображението им, освободеното мислене, дава увереност в собствените сили. Развива умението да работи в екип с други деца, развива самочувствие, добра комуникация, лесно интегриране и изразяване пред други деца.

Всяка детска творба отразява опитът на детето, любовта му към природата и животните. То развива и своята сръчност, научава нови техники за работа с различни и нестандартни материали, които децата събират със своите учители и родители в двора на детската градина, в парка, в гората. Събирайки природни материали децата научават повече за природния свят, за богатството на природата и различните сезони. В центровете „Изкуство” се появиха красиви фигурки на животни, изработени от събраните природни материали, които все още радват самите деца, учителите и семействата им.


Статията е публикувана на 8 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА