Снимки: Коледна работилница в Читалище Развитие – Елхово

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_5038Ето че отново е декември и вече чуваме звъна на коледните камбани. Коледа е един от най-светлите, най-обичаните, най-уютните и топли семейни празници. Празник на добротата, на мечтите и желанията, на надеждата за едно ново по-добро начало. За празника хората се готвят продължително време с желанието всичко да бъде направено от хубаво, по-хубаво. Но какво е Коледа без красивата коледна украса, без хилядите светещи лампички, елхата, и играчките с които я окичваме, подаръците с които искаме да зарадваме своите близки. В  истинска коледна работилница се превърна топлата и уютна  най – нова зала на Читалище“ Развитие“ – град Елхово.

В нея, под звуците на прекрасни коледни песни, децата от балетна школа с ръководител Милена Вълева  и школата по рисуване  с ръководител Стоян Нейчев с много вълнение и въображение, с много радост и усмивки, твориха своите коледни играчки, картички, гирлянди. Под ръцете им грейнаха, красиви коледни звездички, целите обсипани в брокат, оживяха сладки елхи и усмихнати снежни човеци, топли ръкавици, ангелчета, снежинки, красиво украсени коледни клонки, свещи и още безброй много коледни вълшебства. Работливите джуджета изработваха своите коледни творения от различни материали; шишарки, клонки, дърво, портокалови и лимонени кори, памук, прежда, различни платове, макарони, канелени пръчици, пайети, мъниста, солено тесто, сламки и много други материали. Освен че твориха и създадоха истински коледни шедьоври, те се забавляваха, смяха и показаха, че са и добри приятели!

Докато момичетата и момчетата се трудиха, цялата зала бе подредена с различни по тематика  рисунки, създадени от децата в школата по рисуване.

С много коледно настроение беше изпълнен този следобед, с много усмивки, топлина и уют, така както трябва да бъде не само на Коледа!


Статията е публикувана на 14 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА