Снимки: Коледно настроение цари в детска градина „Надежда”

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

Коледно настроение цари вече в детска градина „Надежда”. Децата от по-малките групи  пеят песнички и учат коледни стихотворения, за да зарадват Дядо Коледа, репетират снежинки и джуджета, в занималните свети елха и навсякъде има гирлянди и различни красиви украси. В големите групи „Слънчо” и „Славейче” момчетата се подготвят да бъдат коледарчета, а момичетата – сурвакарчета. Подготвят се за Бъдни вечер и Коледа.

Сурвакничките бяха направени в семействата на момичетата, а калпаците и гегите на момчетата децата със своите майки и баби украсиха в детската градина. Вълнението беше голямо, децата се подготвяха да бъдат коледарчета за първи път, ще посетят Общината, домове на деца от групата, фирми. Ще изпеят коледарските песни и пред своите родители и близки.

Ще припомнят на близките си прекрасната българска традиция млади момчета и мъже да посещават стопаните, за да благославят за здраве и благополучие в нощта на Рождество Христово, а самите коледарчета ще я запомнят за цял живот. Децата ще посрещнат в нощта на Коледа и добрия белобрад старец Дядо Коледа, който цяла година приготвя подаръците за децата. С добрите си и чисти сърца всички деца са заслужили своя подарък. Благодарим на баби и майки, които дойдоха заедна да украсим геги и калпаци!

Миналата седмица децата от ЦДГ „Надежда“ се включиха в различни инициативи през седмицата на четенето. В ЦДГ ”Надежда” във всички групи се проведоха различни инициатива, в които участваха като доброволци родители и бивши възпитаници на детската градина. Децата в предучилищна възраст обичат приказките, да слушат , да преразказват и да драматизират художествени произведения. Всичко това ги прави любознателни и подготвени за училище. Книгата е прекрасен подарък по повод и без повод, не забравяйте това!


Статията е публикувана на 14 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА