Снимки: Ученици от Гимназия Св. Климент Охридски с награди от Национален ученически литературен конкурс

Публикувано преди 8 години  |  Образование, Снимки

IMG_4329Ученици от Г “Св. Кл. Охридски“ взеха активно участие в Националния ученически литературен конкурс „Млад писател“ 2015 г., проведен на два етапа.  На първи етап се класираха 12 от най – добре представилите се участници от 30 училища в България.

Радостно е, че от нашето училище с оригиналните си отговори и лично творчество за втори етап се класираха трима ученици: Кремена Костова и Велимира Чобанова от XII А клас, както и Виктория Димитрова от XII Б клас.

На 18.12.2015 г. в гр. София със съдействието на Интеграл Образователни програми ООД се проведе вторият етап на литературния конкурс. Всеки участник представи отговори на зададените литературни задачи.

Критерии за оценка бяха:

  • Способност за писане по непозната тема;
  • Находчивост;
  • Оригинална идея;
  • Ясно представяне на идеи, мисли и чувства;
  • Езиково и речниково богатство;
  • Оригинален маниер на изразяване;
  • Красив, елегантен и мелодичен изказ;
  • Безупречен правопис.

Момичетата от Г “Св. Кл. Охридски“, гр. Елхово се представиха достойно и заслужено приеха поздравите и адмирациите на журито.

Виктория Димитрова спечели Второ място на национално ниво, като получи грамота, парична награда от 200 лева и други ценни подаръци.

Велимира Чобанова и Кремена Костова заслужиха грамоти и различни предметни награди. Но това не е всичко. Кремена извоюва индивидуална творческа среща с доцент Г. Лозанов, a Велимира – книги с автограф от съвременни български писатели. Ученичките ще имат щастието да ги посрещнат в родния си град през февруари 2016 г.

И трите момичета днес трескаво подготвят свои нови творби, които имат шанс да отидат на фестивал в Южна Корея, да бъдат преведени на южнокорейски език и популяризирани извън България.

Току – що стана ясно, че Виктория вече е одобрена за това дълго пътуване в света на поезията със своето стихотворение „Повече боли да не летиш“.

Творческо вдъхновение и успех на ВИКТОРИЯ,  ВЕЛИМИРА  и  КРЕМЕНА!


Окончателни формуляри на трите ученички, с които за взели участие в конкурса:

Файлове за теглене: Виктория, Велимира и Кремена (*.pdf формат)


Статията е публикувана на 22 декември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА