Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на община Болярово

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

bol1Разкрити са три престъпления и са установени 21 нарушения, при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена вчера на територията на община Болярово.

Проверени са 19 автомобила, 6 търговски обекта и 35 лица. В рамките на операцията  е образувано бързо производство срещу 31-годишен жител на село Шарково за престъпление по чл.234В, ал.1 от НК. При проверка в имота му е установено, че чрез поставяне на спирателен кран и тръба, той незаконно се е присъединил към водопреносната мрежа, като изразходеното количество вода да се отчита от водомера. Проверка в имота на 38-годишен жител на същото село е установено съхранение на 1,5 куб.м. дърва за огрев, без документи за произход.

От служителите на реда е изяснено, че мъжът е добил дървата лично, без надлежно разрешение от горски масив в близост до селото. Установен е и 34-годишен, шофьор, държащ в автомобила си цигари от различни марки, без акцизен бандерол. Работата по случаите продължава в РУ Елхово. За констатираните в хода на операцията административни нарушения са съставени 7 акта и са наложени 14 глоби по фиш.


Статията е публикувана на 17 март 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА