Бежанец разпиля близо един милион долара в река Тунджа по време на задържането му край Елхово

  3 274 | Публикувано преди 5 години  | Криминално

dolariПолицията задържа тази нощ голяма група бежанци в района на Елхово. Операцията по задържането на нелегалните имигранти се е провела в началото на тъмната част от денонощието на 31 март 2016г., научи Elhovo.News от добре осведомен източник желаещ да остане анонимен. Част от тази група бежанци е задържана след преследване от полицията. Нелегалните имигранти са задържани в района между село Изгрев и град Елхово.

Вчера около 20:30 часа група от 19 пешеходци движеща се на път IІІ-7008 (Елхово – Скалица) е забелязана от бдителен гражданин пътуващ със своят автомобил. Той е сигнализирал органите на реда за подозрителните пешеходци, които по негово описание не са били с европейски произход. На сигнала се е отзовали два патрула на РУП-Елхово, който са пристигнали на мястото посочено в сигнала. При поискване на документи за самоличност от служителите на реда, се е оказало, че пешеходците не притежават такива, но те самите са се самоопределили като афганистанци. Сред задържаните е имало един иракчанин и трима сирийци.

При обиска на място в една от раниците на пешеходците е открита огромна сума пари (предимно банкноти с номинал 20, 50 и 100 долара). При опит за съпровождане с цел настаняване в Разпределителния център-Елхово, каквато е стандартната процедура в такъв случай, двама от мигрантите са успели да се отскубнат от органите на реда и са побегнали с раницата пълна с пари по посока град Елхово. Малко след това двамата бегълци са били заловени, но преди това, единият от тях е успял да изхвърли ценния товар в река Тунджа през моста за село Изгрев, ситуация на която очевидци са били догонващите ги полицаи.

Към този момент нивото на река Тунджа край Елхово е близо 200 см, поради започналото обилно снеготопене във високите места в страната, река Тунджа край Елхово е доста бърза и вероятно това е била причината, въпреки опитите на служителите на реда да не бъде открита въпросната раница, въпреки няколко часовите издирвания, включващи дори екип водолази.

По описание на служителите на реда сумата, която се е намирала във въпросната раницат е била голяма, близо милион щатски долара. По фиксинга на БНБ сумата се равнява на близо 1,7 млн. лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »
Ремонтни дейности по водопроводната мрежа спират водоподаването за кратко в част от Елхово
„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД уведомява жителите на града, че във връзка с извършването на строително – монтажни ... прочети още »
Сливенският митрополит Иоаникий остава начало на Сливенска митрополия
Сливенският митрополит Иоаникий оттегли оставката си. Тя бе подадена в края на август пред Свещения Синод. Оставката ... прочети още »
В област Ямбол заболеваемостта от COVID-19 достигна 391 на 100 000 души
В област Ямбол заболеваемостта от COVID-19 достигна 391 на 100 000 души, т.е. над средната от 291 ... прочети още »
ОФК Елхово стартира с победа в областната група
На старта на новия сезон в елитната областна група ОФК Елхово победи с резултат 4:1 гостите от ... прочети още »
16 – 22 септември - Европейска седмица на мобилността
Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността за устойчивата градска ... прочети още »