Екшън в Стралджа, крадци трошат полицейски автомобил, бият с метална верига полицай и бягат

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

policeНа 14.04.2016 г., в хода на провеждана полицейска операция на територията на гр. Стралджа по противодействие на битовата престъпност, около 00.25 ч. полицейски автопатрул  на РУ Стралджа, забелязва каруца с конски впряг.  Придвижващите се с нея криминално проявени лица на 41 и 42 г. отказват да се подчинят на полицейските разпореждания, осуетяват проверката и продължават хода на каруцата, при което нанасят материална щета на служебния автомобил. При опита да бъдат задържани, четиридесет и една годишния мъж отправя заплахи с нож и нанася удар на единия от полицейските служители с камшик завършващ с метална верига. Двамата извършители, възползвайки се от създалата се ситуация избягват и се укриват от органите на МВР.

При извършените неотложни процесуални действия е установено, че издирваните са извършили кражба на домашно животно – агне и фураж от частен дом.

В рамките на провежданата полицейска операция е създадена необходимата организация и след проведени издирвателни мероприятия е установено местонахождението на лицата, като  същите са задържани за срок от 24 часа на основание чл.72 ал.1 т. 1 от ЗМВР.

По случая в РУ – Стралджа е образувано ДП. Материалите по досъдебното производство са докладвани в Районна прокуратура Ямбол  и се изпълняват дадените указания от наблюдаващия производството прокурор.


Статията е публикувана на 14 април 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА