Арестуваха каналджии, преджобили мигранти

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

bejГранични полицаи от Елхово задържаха група каналджии, ограбили нелегални мигранти. При проверка в района на с. Факия, община Средец граничарите се натъкнали на турско семейство, което нямало регистрирано влизане в страната.

Униформените разкрили, че семейството – мъж, жена, момиче и момче, били преведени незаконно през границата от каналджии. Това станало в района на с. Горно Ябълково, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Турските граждани разказали на полицаите, че непосредствено след границата те платили на водачите уговорената сума за нелегалното преминаване. Веднага след това обаче към каналджиите се присъединили още няколко мъже. Те нападнали турското семейство и го ограбили. Отнели им мобилни телефони и всичките им пари. По думите на потърпевшите става въпрос за доста голяма сума.

Незабавно е проведена гранично-полицейска операция в района на село Факия. В гориста местност граничарите задържали шестима мъже. Те са от района на град Средец и от Сливенска област.

У тях са намерени мобилен телефон на турското семейство и част от ограбените пари. Шестимата нападатели са задържани в ГПУ-Средец. Образувани са три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.

Вчера граничари от Елхово са задържали и друг каналджия край село Голям Дервент.

35-годишният мъж от Търговище превозвал 22 незаконни имигранти без документи. Чужденците се представили за сирийци. Уведомена е районната прокуратура.

През изминалото денонощие са предотвратени общо 8 опита за нелегално преминаване на българо-турската граница на 170 незаконни имигранти край Свиленград, Малко Търново и Средец.


Статията е публикувана на 7 май 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА