Почистват канализацията в Елхово

Публикувано преди 14 години  |  Общество

До края на м. октомври ще приключи почистването на канализацията в Елхово.  Дейностите са превантивна мярка за предотвратяване на последици от наводнения в града.

Обект на почистването е канализация с обща дължина 5 км. Почистват се главния колектор, с близо 2 км. дължина, от ул.”Царибродска” до заустването му в р. Тунджа, както и прилежащите на него улици. В дейностите са включени и 13 шахти, разположени на най-критичните места. Почистването се извършва от “В и К” ЕАД гр. Бургас с високотехнологична техника. Сред предметите, които се откриват в канализацията се срещат камъни с различна големина, плочки, дънери с диаметър до 80 см., топки за различни видове спорт, строителни платна и др.

Средствата за дейностите са в размер на 50 000 лв. Предоставени са на община Елхово за преодоляване на последици от вредно въздействие на водите през февруари 2010г. от Държавния бюджет по решение на Междуведомствената комисия за възстановяване  и подпомагане. През м. февруари 2010г. р. Тунджа достигна критични нива и излезе от коритото си. Наводниха се крайречните улици и голяма част от къщите в района.


Статията е публикувана на 12 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА