Гранични полицаи предотвратиха опит за контрабанда на цигари и маркови парфюми

Публикувано преди 14 години  |  Криминално

Продължават полицейските операции на регионалните дирекции „Гранична полиция“ в Елхово и Драгоман по противодействие на престъпленията, свързани с контрабанда на акцизни и маркови стоки, съобщиха от МВР.

Вчера следобед бе проведена специализирана полицейска операция на ГКПП „Кап. Андреево“, при която бяха иззети 336 кутии цигари и 117 маркови парфюма. Срещу четирима български граждани, които са използвали леките си автомобили за укриване на стоката, са образувани досъдебни производства. Уведомена е районната прокуратура в Свиленград.

Малко по-късно – около 17.00 ч., мобилна група за контрол и наблюдение към регионалната дирекция на Гранична полиция в Драгоман е извършила проверка на влизащият в страната международен бърз влак. При проверката граничните и митнически служители са намерили укрити 846 кутии цигари от различни марки със сръбски бандерол. От лицата, пътуващи в купетата, в които са били укрити цигарите, са снети писмени обяснения, заведени са преписки, уведомена е прокуратурата.


Статията е публикувана на 26 септември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА