Два часа Елхово се наслаждава на културното събитие №1 за 2011

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Част от културното общество в град Елхово имаше възможността да се наслаждава за около два часа на светилата в българското театрално изкуство, които бяха гости в град Елхово. За жалост залата в читалище ”Развитие” се оказа малка, за да побере всички желаещи да посетят това културно събитие в град Елхово. Билетите бяха изчерпани съвсем скоро след тяхното пускане.

Артистите от Народния театър „Иван Вазов” представиха пиесата на живата легенда на българското театрално изкуство, родом от град Елхово – Велко Кънев, „Дядо Коледа е боклук”. В ролите имахме възможността да наблюдаваме Мария Каварджикова, Вальо Танев, Кръстю Лафазанов, Димитър Рачков, Мария Сапунджиева и Марин Янев.

Героите в “Дядо Коледа е боклук” бяха поставени в една абсурдна ситуация, събрала ги по стечение на обстоятелствата, за да …търсят себе си. Те имаха своите странности, Кръстю Лафазанов, примерно изпълни ролята на Катя, прави го без проблеми, дори женските дрехи му стояха чудесно. Но въпреки всичко, действието се стремеше да акцентира върху човека, където и да се намира той, в каквото и да е състояние и настроение.

Заглавието на пиесата е взето от една реплика, по повод дегизирането на героя на Вальо Танев като Дядо Коледа. Действието бе шеметно, много забавно, показващо и открояващо качествата на актьорите. Верен на себе си и авторът си, сюжетът завършва по абсурден, странен и шеметен начин – една експлозия прекъсва действието, отпращайки неговите герои незнайно къде, оставяйки ни да гадаем, ако искаме, за тяхната съдба.


Статията е публикувана на 15 май 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА