Екипи от Елхово гасиха пожар в тополовградско

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

ppojОвладян е огромният пожар, който избухна вчера в тополовградско. Стихията наложи вчера евакуацията на хора в близките села и на 70 мъже от Дом за настаняване на хора с умствена изостаналост. Над 300 човека пожарникари от Хасково, Свиленград, Тополовград, Елхово и Симеоновград, екипи на „Гранична полиция”-Елхово, служители от горските стопанства, доброволци от община Тополовград гасиха огъня, който се беше разпрострял на два фронта край село Рaдовец. Горяха около 15 000 дка, каза кметът на Тополовград Божидар Божинов.

Причините все още не са ясни, но може би става дума за някакви животновъди, които чистят по полетата и е възможно да са подпалили нещо, добави Божинов. Огънят е обхванал малка част от гората. Горели са предимно сухи треви и храсти.

Евакуираните 70 души от Дом за настаняване на хора със здравословни проблеми са били настанени в здравната служба в селото. В гасенето на пожара се включиха екипи на пожарната от Елхово, Гранична полиция – Елхово, както и екипи на  горското стопанство.


Статията е публикувана на 4 август 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА