ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Пътните полицаи засилват контрола по спазване на разрешената скорост

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

pol_2932Операцията е по инициатива на TISPOL и се провежда от 22 до 28 август на територията на всички държави-членки на ЕС. През седмицата ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.

Освен за спазване на ограниченията за скорост пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол, валидност на документите, застраховка „Гражданска отговорност”, винетни стикери, използване на обезопаситилните системи за възрастни и деца в автомобилите.


Статията е публикувана на 22 август 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА