Турчин, избягал от помещение за задържане на РД „Гранична полиция“ в Елхово, бе заловен и осъден

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

sad2Турчин, избягал от помещение за задържане на Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Елхово, бе заловен и осъден на 1 г. условно с 4-годишен изпитателен срок, съобщава електронното издание на в-к 24 часа. Това постанови районният съд в Елхово. В хода на делото станало ясно, че на 1 юни т. г. подсъдимия Д. А. е влязъл в България през границата с Турция, в района на 194 гранична пирамида, край с. Воден. В 5,20 ч служители на ГПУ – Болярово са получили сигнал за незаконно преминаване на границата от група лица и предприели действия. Групата е била локализирана около 6,30 часа в с. Воден. Д. А. е бил между нарушителите на държавната граница, задържан е и откаран в ГПУ – Болярово. Не е носил документи за самоличност и се е представил пред нашите граничните власти с други различни от действителните му имена, дата и място на раждане, а именно като Х. Х. Д., от Сирия.

С името Х. Х. Д. е бил регистриран и в идентификационната система „Еврадак“. На 1 юни при проведена беседа с него, в присъствието на преводач, се появили съмнения, че не е сириец. Лице от групата, с която той е бил задържан, е посочило, че той е турски гражданин. Едва след това и с участието на преводач от турски език Д. А. посочил истинските си имена. След това в РДГП е постъпила информация от турските власти, че мъжът се издирва в Турция във връзка с извършено от него престъпление.

Турчинът е бил задържан в помещение за временно задържане на лица на ГПУ-Болярово. Вечерта на 1 юни започнал да блъска по вратата на помещението, става ясно от съдебния протокол. Поради недостатъчната обезопасеност на помещението и наличието на опасност да избяга, около полунощ е бил преместен в ареста на РДГП – Елхово. И там продължил да удря по вратата. На следващата сутрин около 8-8,35 ч, след ритник по вратата на арестното помещение, тя се отворила. По това време дежурният се намирал пред сградата, като вратата на самата сграда била отключена. Задържаният излязъл през вратата, през сградата и тръгнал да се прибира в Турция. Дежурният след като спрял да чува ударите по вратата, влязъл да види какво става и установил, че вратата е отворена, а арестантът липсва. На 3 юни около полунощ Д. А. е заловен на границата и отново задържан в ГПУ-Болярово. Обяснил, че избягал от ареста, защото се страхувал, че полицаите ще го бият и изтезават.

Източник: 24chasa.bg

Статията е публикувана на 3 септември 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА