На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Пак арестуваха цигари на Лесово

Публикувано преди 14 години  |  Криминално

В рамките на една нощна смяна митничарите от Лесово задържаха 16 000 къса цигари без бандерол – част от тях по телата на пътници, а други скрити във фабрични кухини и в резервна гума, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
На 14 октомври вечерта на влизане от Турция в България през МП Лесово автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин, е отклонен за щателна митническа проверка. В автомобила освен шофьора – 38-годишния Д.М., пътуват още трима български граждани. При проверка митническите инспектори откриват 2000 къса от незаконните тютюневи изделия във фабрични кухини на автомобила. След извършените лични прегледи митничарите откриват, че останалите пътници – Б.С. на 68 г., Н.Ш. на 58 г. и Г.С. на 51 г., са буквално опаковани под връхните си дрехи с още общо 300 кутии цигари. На нарушителите са издадени 4 акта за митнически нарушения.
Няколко часа по късно през нощта на митническия пункт за проверка е отклонен още един автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция в България. По време на щателния митнически оглед са открити цигари без бандерол във фабрични кухини на превозното средство, а след пролъчване с рентген и в резервната му гума. Количеството на откритите тютюневи изделия е 7 800 къса или 39 стека цигари. Акт за митническо нарушение е издаден на шофьора на автомобила – 34-годишната З.А.
Цигарите, открити при двете проверки са от различни марки. Случаите са предадени на компетентните органи.


Статията е публикувана на 15 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА