Шест години затвор и 100 хиляди лева глоба за наркотрафикант на ГКПП-Лесово

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

lesОкръжен съд Ямбол одобри споразумение, с което подсъдимият Николай Михайлов Попов се признава за виновен в опит незаконно да пренесе през границата на страната ни на високорисков наркотик на стойност над 599 000 лева, съобщава ямболското електронно издание zonayambol.com. За престъплението ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от шест години и ще плати глоба от 100 000 лева.

Николай Михайлов Попов от сливенското село Топузово се признава за виновен в това, че на 28 март тази година на трасе за обработка на изходящи автомобили от България за Турция на пункт Лесово с „Ауди А8“, направил опит да пренесе през границата високорисково наркотично вещество (MDMA, екстази) с общо нето тегло 23 962,720 грама на обща стойност 599 068 лева, находящи се в 15 прозрачни полиетиленови плика, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.242 ал.2, вр. чл.18 ал.1 от НК. За това тежко умишлено престъпление Попов е приел да му бъде наложено наказание в размер на 6 години лишаване от свобода, което ще изтърпи ефективно при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип и глоба в размер на 100 000 лв.

Съдът е потвърдил взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Наркотикът е отнет в полза на държавата и подлежи на унищожаване. Автомобилът, послужил за превозване на наркотика също е отнет в полза на държавата. Споразумението има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване.


Статията е публикувана на 11 ноември 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА