По искане на Районна прокуратура-Елхово съдът задържа под стража двама сирийци, подпомогнали 25 свои съграждани да преминат през страната ни

Публикувано преди 7 години  |  Криминално

По искане на Районна прокуратура-Елхово съдът задържа под стража двама сирийци, подпомогнали 25 свои съграждани да пребивават и преминат през територията на страната ни. Това съобщиха от Районна прокуратура –Елхово. Съдът постанови „задържане под стража“ за Мохамад Ахмад на 34г. от Р. Сирия и неговия сънародник Шируан Ахмад на 23г. Те са обвинени за това, че на 13 декември 2016 г. около 22.00 часа – 23.00 часа, в землището на с. Маломирово, община Елхово, област Ямбол, в землището на град Елхово и в ополовград, с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали, група от двадесет и пет чужденци – мъже, жени и деца, да пребивават и преминават в Р. България в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез лек автомобил, по отношение на повече от едно лице и по отношение на 13 лица, ненавършили 16 – годишна възраст.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението, за което са обвинени. Те не са български граждани и съществува реална опасност да се укрият с цел избягване от наказателна отговорност. Съдът прие мотивите на прокурора и наложи най-тежката мярка за неотклонение на двамата обвиняеми. Определението на Районен съд –Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Ямбол.


Статията е публикувана на 20 декември 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА