Къща в село Раздел обособена като лаборатория за производство на наркотици

Публикувано преди 7 години  |  Криминално

Близо 4,5 килограма марихуана и 13,72 грама матамфетамини са намерени след специализирана акция на полицаите от Стара Загора, Нова Загора и Елхово.

Униформените проверили седем адреса на територията на Раднево, с. Пет могили, общ. Нова Загора и с. Раздел, общ. Елхово. Намерени и иззети са 4,26 кг. марихуана и 13,72 гр. синтетичен наркотик – метамфетамин, както и множество други вещи и предмети за производство и разпространение на наркотични вещества.

Оказало се, че къщата в елховското село Раздел е обособена като лаборатория за производство на наркотици. Там са намерени и иззети колби, пипети, термометър, хладилник и различни и химически вещества – прекурсори за производство на синтетични наркотични вещества – червен фосфор, йод на кристали, солна киселина, сярна киселина, азотна киселина, толуол и др., както и 2 съда, съдържащи сухо, жълтеникаво вещество, което е в процес на изследване.

Като съпричастни към извършваната престъпна дейност са задържани са петима радневци на възраст от 26 до 39 години. Двама от тях са криминално проявени и осъждани. Задържани под стража са трима души, един е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лева, а един е под домашен арест.

Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.


Статията е публикувана на 20 декември 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА