Измамници лъжат възрастни с оферти за „лечебни“ матраци

Публикувано преди 7 години  |  Криминално

Възрастни хора са измамени с примамливи оферти за постелки и завивки, които лекуват всякакви болежки, срещу солена сума. Част от измамените са от Оряхово, съобщава bTV, но по наши данни 4 души са се сдобили с рекламните артикули и в град Елхово. Всеки от тях бил поканен лично по телефона, за беседа на тема „здрав сън“, която се превърнала в реклама на възглавници, одеяла и матраци, уж от камилска вълна и уж предлагани на половин цена.

Потърпевши описват, че представянето е било много сладкодумно и омагьосващо. Рекламиран е дюшек, който струвал 800 лв, а възглавницата – 100 лв. Телефоните на присъстващите в залата били изключени и така не можели да се консултират с близките си по време на беседата.

Възрастните хора са се прибирали много доволни във вкъщи, защото са имали усещането, че са взели великолепни продукти с огромно намаление – матрак, одеяло и възглавница за 1300 лева, посочва дъщеря на измамена. Тъй като някой пенсионери не могли да платят на място се сдобили и с кредит за 2 години. Така заедно с лихвите сумата скача на 1600 лв. Един довод обаче привлякъл възрастните като магнит – въпросните матраци щели да излекуват всичките им болки и ще ги откажат от приемането на всички видове лекарства. Продавачът е фирмата „Уоол премиум” ЕООД. На адреса в Пловдив управителят го няма – извън страната е.

Син на опарена жена от град Елхово, вчера е бил в в Комисия защита на потребителя. Вероятно той ще се присъедини към колективен иск, който е заведен в Пловдив срещу измамниците.


Статията е публикувана на 17 януари 2017

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА