10 опита за контрабанден внос на цигари пресякоха митничарите на Лесово за ден

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

10 опита за контрабанден внос на цигари от Турция в търговски количества пресякоха митническите инспектори на Митнически пункт Лесово само през последното денонощие. Задържани са 8 040 къса /402 кутии/ цигари без акцизен бандерол от шест различни търговски марки. Издадени са 10 акта за нарушение на Закона за митниците, като всички нарушители са български граждани с адресни регистрации в гр. Ямбол.

При 4 от случаите контрабандните цигари са открити в пригодени за тайници фабрични кухини по купетата и седалките на леки автомобили с българска регистрация. Другите 6-ма нарушители /двама мъже и четири жени/ са пренасяли цигарите облепени по телата им с тиксо.

Само през последните три дни са пресечени на Лесово 14 опита за контрабанден внос на цигари, укрити по аналогичен начин в леки автомобили и облепени по телата на пътници, влизащи в страната пешком или с лични превозни средства. Само при тези случаи са задържани 19 400 къса /970 кутии/ контрабандни цигари, като всички нарушители са с адресни регистрации в гр. Ямбол и региона.


Статията е публикувана на 15 юни 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА