Гимназия „Св.Климент Охридски” на национален фестивал ученическото визуално творчество в Ямбол

Публикувано преди 14 години  |  Общество

Другата седмица в Ямбол ще се проведе национален фестивал ученическото визуално творчество, който се организира по съвместния проект „Визия за бъдещето” – плод на съвместната работа на ЦОПСИ /Център за образователни програми и социални инициативи/ и петте училища от Ямболско и Елхово. Представители за нашия град за възпитаниците от Гимназия „Св.Климент Охридски” – Елхово.

Фестивалът ще се открие на 22 октомври в голямата зала на НТС – Ямбол и ще продължи до неделя, включително.Той е най-значителната част от проекта „Визия за бъдещето” и се очаква през тези три дни на него да видят бял свят над 300 конкурсни работи на ученици от цялата страна. Едно от предизвикателствата на фестивала е т.нар.”моментен” конкурс за фото и кино, в който учениците от кино и фото клубовете, ще бъдат известени за задачата си сутринта и ще имат три часа осигурен снимачен период. Компетентно жури ще оценява колко бързо реагират младите фотографи и кинаджии, дали са преследвали докрай поставената тема. Ще се оценява не само качеството на филмовия и снимков материал, но и идейната му съдържателност.

Част от фестивала е и конференция на тема „Приложение на визуалните изкуства в образованието”, в която ще участват директори на училища, ръководители на клубовете и ученици. В последния ден на дестивала – неделя, ще бъдат обявени имената на наградените, а присъстващите ще имат възможност да видят най-добрите филми и снимки, както и да оценят подобаващо най-оригиналните и смели идеи на младите творци – бъдещи телевизионери или оператори на България.


Статията е публикувана на 16 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА