Контрабандни цигари в шофьорската седалка на ТИР откриха митничарите на Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

220 кутии контрабандни цигари без акцизен бандерол откриха митническите инспектори на митнически пункт Лесово в тайници в шофьорската седалка и леглото в кабината на ТИР с румънска регистрация по сигнал на Гранична полиция. Камионът е пътувал от Турция за Румъния през България. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на камиона, 20-годишен румънски гражданин с инициали М.В.

8 200 къса /410 кутии/ контрабандни цигари са задържани на МП Лесово при извършените митнически проверки през последното денонощие. 2 000 къса цигари са открити в облегалките на предните две седалки на лек автомобил „БМВ” с българска регистрация, управляван от 22-годишния А. А. от гр. Ямбол.
Още 1 800 къса контрабандни цигари са иззети от тайници в задните седалки на лека кола „Форд” с българска регистрация, шофирана от 32-годишния А. А. от гр. Шумен.

19 700 къса /985 кутии/ контрабандни цигари са иззети на граничните митнически пунктове с Република Турция в Лесово и Малко Търново само от началото на седмицата.


Статията е публикувана на 29 юни 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА