ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Спряха контрабанда на цигари на Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

533 кутии контрабандни цигари в тайници на 7 леки автомобила с българска регистрация откриха митническите инспектори на митнически пункт Лесово при извършените проверки само през последното денонощие.

При повечето от случаите са използвани за тайници фабрични кухини в арматурното табло, тавана и седалките на автомобилите. Задържаните контрабандни цигари без акцизен бандерол са от 4 търговски марки- „Assos Slims“, „LM“, „Karelia Slims“ и „OME Superslims“, като всички кутии са с надписи „For duty free sale only“.
Две от щателните проверки са извършени по сигнали на Гранична полиция. Издадени са 7 акта за нарушения на Закона за митниците. Всички нарушители са български граждани с адресни регистрации в гр. Ямбол и областта.

Само от началото на седмицата на граничните митнически пунктове с Република Турция в Лесово и Малко Търново са задържани 1660 кутии контрабандни цигари без акцизен бандерол при митнически проверки на леки автомобили и туристически автобуси. Нарушителите са предимно български граждани.


Статията е публикувана на 1 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА