ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

15 опита за контрабанден внос на цигари пресякоха митничарите на Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

15 опита за контрабанден внос на цигари от Турция в търговски количества пресякоха митническите инспектори на Митнически пункт /МП/ Лесово само през последните два дни. Задържани са 18 640 къса /932 кутии/ цигари без акцизен бандерол, голяма част от тях с надписи „DUTY FREE”. Съставени са 15 акта по Закона за митниците.

Всички нарушители са български граждани с адресни регистрации в областите Ямбол, Сливен, Кърджали, Бургас.
При 9 от случаите контрабандните цигари са открити в тайници по купето и седалките на леки автомобили с българска регистрация.
При другите 6 случая контрабандните цигари са открити облепени по телата и в дрехите на пет жени и един мъж, пресичащи граничния митнически пункт пешком или също с леки автомобили.

Част от проверките са извършени по сигнали на Гранична полиция.
22 опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на МП Лесово със засилването на туристическия трафик от началото на настоящия месец юли. Задържани са 29 300 къса /1 465 кутии/ контрабандни цигари при извършените проверки на леки автомобили и пътници, като повечето нарушители са български граждани. Преобладаващите търговски марки сред иззетите цигари без бандерол са „Karelia Slims”, „Assos Slims”, „LM”, „OME”, „Victory”, „King” и др.


Статията е публикувана на 4 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА