Георги Първанов посети село Воден

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

По повод 117 години читалищна дейност в село Воден, 170 години църковно дело и 30 години от реставрацията на сакрален комплекс с презентация на книгата „Парорийски манастир „Света Богородица“ край с.Воден“ на гости бе Президента на Република България Георги Първанов.

Кметът на град Болярово г-н Христо Христов и кметът на село Воден Елена Ангелова посрещнаха по стар български обичай с хляб и сол високопоставения гост. На събитието присъства и Негово преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, както и Професор Атанас Орачев.

Приветствени слова произнесоха кметът на село Воден и кметът на град Болярово г-н Христо Христов.

В специално слово проф. Атанас Орачев направи кратко представяне на книгата си „Парорийски манастир „Света Богородица“.

Във своето слово Президента на Република България Георги Първанов спомена, че в законодателството ни трябва да има специални мерки, които да стимулират бизнеса в пограничните райони, с цел да е възможно инвестирането в тези региони. Нашето развитие не бива да бъде основано на силна столица и слаба периферия, напротив трябва да имаме политика, която да стимулира регионите, така, както е в Европа, коментира президентът. Европа е на регионите, а не на общините и градовете, посочи още той.

Президентът посети и Дом за стари хора в село Воден, където той бе посрещнат с много усмивки и настроение от ръководството и живеещите хора от третата възраст там. [nggallery id=“132″]


Статията е публикувана на 9 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА