ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

11 опита за контрабанден внос на цигари пресякоха митничарите на Лесово през уикенда

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

11 опита за контрабанден внос на цигари от Турция в търговски количества пресякоха митническите инспектори на Митнически пункт /МП/ Лесово при засиления туристически трафик през последния уикенд.

Само за два дни в събота и неделя са задържани 11 740 къса /587 кутии/ цигари без акцизен бандерол и 2 кг насипен тютюн за цигари при митнически проверки на леки автомобили и пътници. Съставени са 11 акта за нарушения на Закона за митниците. Десет от нарушителите са български граждани, един е румънски гражданин. Част от проверките са извършени по сигнали на Гранична полиция.

Други 3 000 къса /150 кутии/ цигари без акцизен бандерол са иззети на МП Малко Търново при рутинна митническа проверка на влизащ в страната от Турция румънски автобус с туристи вчера. Контрабандните цигари са били укрити в черна найлонова торба в багажното отделение на автобуса, но никой от пътниците и двамата шофьори не е съобщил чия собственост са цигарите. Съставен е акт по Закона за митниците срещу неизвестен нарушител.

Общо 47 опита за контрабанден внос на цигари от Турция в търговски количества са пресечени на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново само от началото на настоящия месец юли. В рамките на десет дни са иззети 58 300 къса /2 915 кутии/ контрабандни цигари без бандерол и около 4 кг насипен тютюн за цигари при проверки на леки автомобили, автобуси и пътници, като нарушителите са предимно български граждани.


Статията е публикувана на 11 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА