АКТУАЛИЗИРАХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ЕЛХОВО

  144 | Публикувано преди 11 години  | Общество

Актуализацията в сборния бюджет на община Елхово се налага поради намалената субсидия и трансфери за финансиране на държавните и местните дейности от държавния бюджет. Намалението за  община Елхово е в общ размер на 250 хил.лв. – от 3 до 15 %  и се отнася за държавни дейности, за местни дейности, за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, за капиталови разходи и за зимно поддържане. Намалени са средствата за заплати на общинска администрация, както и за издръжката на културните институти – музей и читалища. Най –голямо в процентно съотношение е намалението за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и за капиталови разходи.

Актуализацията на бюджета не се отразява на предвидените по населени места ремонти. За тях са сключени договори и е създадена организация  за изпълнението им. Независимо от необходимостта от корекции в разходната част на бюджета, остават неотложните дейности. Сред тях е закупуването на рентгенов апарат за 50 хил.лв. за МБАЛ “Св. Ив. Рилски”, тъй като срока на годност на наличния изтича през октомври тази година. Апаратът е необходим за изпълнението на голям брой клинични пътеки. Освен 100 000лв. субсидия, гласувани първоначално с бюджета, елховската болница ще получи субсидия още 10 хил.лв. и безлихвен заем в размер на 47 хил.лв. за погасяване на задължения към доставчика на природен компресиран газ. Увеличава се субсидията за спортния клуб по борба с 6 хил.лв., за читалищата с 8 хил. лв. и за музея в Елхово с 1000лв. За ул. “Хан Крум” се предвиждат 8 хил. лв. за асфалтови кърпежи. Отпада закупуването кабарите за ограничаване на скоростта на движението по ул. Ал. Стамболийски, изграждането на площадки за контейнери за смет, благоустрояването на детската площадка до читалището, ремонтните дейности на ул. Белград и др. Актуализират се и средствата, предвидени за издръжка на обшинска администрация, Общински детски комплекс и др.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »