АКТУАЛИЗИРАХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ЕЛХОВО

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Актуализацията в сборния бюджет на община Елхово се налага поради намалената субсидия и трансфери за финансиране на държавните и местните дейности от държавния бюджет. Намалението за  община Елхово е в общ размер на 250 хил.лв. – от 3 до 15 %  и се отнася за държавни дейности, за местни дейности, за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, за капиталови разходи и за зимно поддържане. Намалени са средствата за заплати на общинска администрация, както и за издръжката на културните институти – музей и читалища. Най –голямо в процентно съотношение е намалението за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и за капиталови разходи.

Актуализацията на бюджета не се отразява на предвидените по населени места ремонти. За тях са сключени договори и е създадена организация  за изпълнението им. Независимо от необходимостта от корекции в разходната част на бюджета, остават неотложните дейности. Сред тях е закупуването на рентгенов апарат за 50 хил.лв. за МБАЛ “Св. Ив. Рилски”, тъй като срока на годност на наличния изтича през октомври тази година. Апаратът е необходим за изпълнението на голям брой клинични пътеки. Освен 100 000лв. субсидия, гласувани първоначално с бюджета, елховската болница ще получи субсидия още 10 хил.лв. и безлихвен заем в размер на 47 хил.лв. за погасяване на задължения към доставчика на природен компресиран газ. Увеличава се субсидията за спортния клуб по борба с 6 хил.лв., за читалищата с 8 хил. лв. и за музея в Елхово с 1000лв. За ул. “Хан Крум” се предвиждат 8 хил. лв. за асфалтови кърпежи. Отпада закупуването кабарите за ограничаване на скоростта на движението по ул. Ал. Стамболийски, изграждането на площадки за контейнери за смет, благоустрояването на детската площадка до читалището, ремонтните дейности на ул. Белград и др. Актуализират се и средствата, предвидени за издръжка на обшинска администрация, Общински детски комплекс и др.Статията е публикувана на 26 септември 2010


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »