АКТУАЛИЗИРАХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ЕЛХОВО

  246 | Публикувано преди 12 години  | Общество

Актуализацията в сборния бюджет на община Елхово се налага поради намалената субсидия и трансфери за финансиране на държавните и местните дейности от държавния бюджет. Намалението за  община Елхово е в общ размер на 250 хил.лв. – от 3 до 15 %  и се отнася за държавни дейности, за местни дейности, за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, за капиталови разходи и за зимно поддържане. Намалени са средствата за заплати на общинска администрация, както и за издръжката на културните институти – музей и читалища. Най –голямо в процентно съотношение е намалението за основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и за капиталови разходи.

Актуализацията на бюджета не се отразява на предвидените по населени места ремонти. За тях са сключени договори и е създадена организация  за изпълнението им. Независимо от необходимостта от корекции в разходната част на бюджета, остават неотложните дейности. Сред тях е закупуването на рентгенов апарат за 50 хил.лв. за МБАЛ “Св. Ив. Рилски”, тъй като срока на годност на наличния изтича през октомври тази година. Апаратът е необходим за изпълнението на голям брой клинични пътеки. Освен 100 000лв. субсидия, гласувани първоначално с бюджета, елховската болница ще получи субсидия още 10 хил.лв. и безлихвен заем в размер на 47 хил.лв. за погасяване на задължения към доставчика на природен компресиран газ. Увеличава се субсидията за спортния клуб по борба с 6 хил.лв., за читалищата с 8 хил. лв. и за музея в Елхово с 1000лв. За ул. “Хан Крум” се предвиждат 8 хил. лв. за асфалтови кърпежи. Отпада закупуването кабарите за ограничаване на скоростта на движението по ул. Ал. Стамболийски, изграждането на площадки за контейнери за смет, благоустрояването на детската площадка до читалището, ремонтните дейности на ул. Белград и др. Актуализират се и средствата, предвидени за издръжка на обшинска администрация, Общински детски комплекс и др.Статията е публикувана на 26 септември 2010


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »