ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Контрабандни цигари в тайници на 9 леки коли заловиха митничарите на Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Контрабандни цигари в търговски количества заловиха в тайници на девет леки автомобила с българска регистрация митническите инспектори на Митнически пункт / МП/ Лесово през последния уикенд. Иззети са 9 300 къса /465 кутии/ цигари без акцизен бандерол и около 4 кг нарязан тютюн за цигари. Автомобилите са пътували в посока от Турция за България. При два от случаите, освен в тайници по купетата и двигателите на колите, контрабандни цигари са открити облепени и по телата на пътници.

Съставени са 9 акта за нарушения на Закона за митниците. Нарушителите са петима мъже и четири жени. Всички нарушители са български граждани с адресни регистрации в гр. Ямбол, Сливен, Харманли.
Само от началото на туристическия месец юли, на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново са пресечени 78 опита за контрабанден внос на цигари и тютюневи изделия от Турция при проверки на автобуси и леки автомобили. Иззети са 87 980 къса /4 399 кутии/ цигари без акцизен бандерол /повечето с надписи „For duty free sale only”/ и около 60 кг нарязан тютюн за цигари, като нарушителите са предимно български граждани.


Статията е публикувана на 18 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА