Изложба на произведения изготвени с природни материали в ЦСРИ – Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

По повод третата годишнина от основаването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) – Елхово, през цялата седмица от ръководството на ЦСРИ организират празнична програма, която вчера започна с организирана спортна фиеста под наслов „Печеля ли аз, печелят всички”, а днес продължи с красива изложба на детско творчество – пана изработени от семена съчетани с морски мотиви.

В изложбата са представени над 20 произведения изработени от децата на ЦСРИ – Елхово, които произведения са изработени изцяло от природни материали (макарони, леща, боб, царевица, тоалетна хартия, тиквени семки, ориз, стиропорени тарелки и пясък), които подредени в правилно съчетание и художествена композиция превръщат една детска изложба достойна дори за професионален художествен пленер.

Основните необходими материали за изработката на произведенията са лист хартия, природни материали, лепило и огромно желание и старание, което е положено от децата в ЦСРИ – Елхово и от екипът, който работи там.

Милена Баева, която е социален работник в ЦСРИ – Елхово, сподели за ElhovoNews.info, че работата с такива специфични материали успокоява децата, като самата изработка на произведенията им действа дори релаксиращо. Общо 35 деца се възползват от услугите на ЦСРИ – Елхово, като това е максималния капацитет на заведението.

Утре е контаминацията на празничната седмицата в ЦСРИ – Елхово, като ще се проведе празник за децата и приятелите на ЦСРИ- гр. Елхово, а самата програма е подготвена от приятелите на заведението, която ще бъде изненада дори и за децата и екипа на ЦСРИ – Елхово.[nggallery id=“138″]


Статията е публикувана на 19 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА