Не оставяйте друг да решава вместо вас, бъдете активни – Гласувайте

Публикувано преди 13 години  |  Общество

През последната седмица ElhovoNews.info проведе анкета, в която всеки читател имаше възможност да даде своя отговор на въпроса: „Ще се възползвате ли от правото да гласувате в предстоящите избори?”.

В анкетата общо взеха участие малко над 400 наши читатели, от които 57% са посочили, че определено ще гласуват, а още 10% от тях отговарят, че може би ще гласуват. Със сто процента убеденост, че няма да посетят „тъмната стаичка” през октомври отговарят около 17% от гласувалите в анкетата, а с огговор „по-скоро не” са отговорили 16% от запитаните.

Ако трябва да погледнем оптимистично на получените резултати от приключилото допитване, то смело можем да кажем, че близо 2/3 от читателите на ElhovoNews.info биха гласували на предстоящите избори, което е доста над-средната активност принципно не само в община Елхово, но и в България като цяло.

Ако разгледаме резултатите като пълни песимисти, то тогава трябва да кажем че малко над половината отново ще излязат да подадат своя вот, независимо за кого, но близо половината може и да не посетят урните, което е малко тревожно.

В избирателната методика броят на „не гласувалите” е само статистическа стойност. В крайна сметка се взимат предвид само реално подадените гласове, независимо колко са и на тази база се определят общинските съветници в местния парламент.

Не гласувайки, единствените наказани ще бъдат жителите на община Елхово, които не са подали своя вот, защото политическото мнозинство ще бъде избрано от гражданското малцинство, а в много от случаите има и добре познати „легенди” и съмнения, какви са били точните мотиви на това малцинство да подаде своя вот.

Не оставяйте друг да решава вместо вас, бъдете активни. Гласувайте!!! [poll id=“9″]


Статията е публикувана на 21 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА