„Тошиба” желае да продължи инвестициите си в Ямболско

Публикувано преди 13 години  |  Общество

„Тошиба” желае да продължи инвестициите си за изграждане на 10-мегаватов соларен парк край Ямбол. Намерението беше декларирано от представители на японската фирма днес на среща с кмета на Ямбол Георги Славов, състояла се по тяхно настояване. Ямболският кмет разговаря с Осаму Томита – технически ръководител на „Тошиба” за фотоволтаичните централи в целия свят и Еижи Янага – технически ръководител на проекта за България.

В срещата участваха и представители на фирмата – юридически консултант на японския инвеститор в България. „Тошиба Корпорейшън” е една то водещите световни компании в областта на иновативните технологии в сферата на енергетиката. Японската мегакорпорация избра да изгради първия си за Югоизточна Европа соларен парк именно в Ямбол заради бързите административни процедури и адекватна реакция от страна на общината при придвижването на проекта.

По този повод по време на днешната среща представителите на „Тошиба” отново изказаха благодарност за досегашната подкрепа на кмета Георги Славов за възможността фирмата да осъществи своите инвестиционни намерения в Ямбол. От своя страна кметът декларира, че община Ямбол е добронамерена и с отворени врати за всеки сериозен инвеститор” Бъдещата фотоволтаичната централа ще се намира в землището на Ямбол по посока с. Безмер.


Статията е публикувана на 21 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА