Правят първа копка на ул. „Александър Стамболийски“

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Точно в 10.00 часа в град Елхово пред магазин „Мостовской”, който се намира на улица “Александър
Стамболийски”, ще се състои церемонията по символична първа копка на проект „Основен ремонт на уличната мрежа в град Елхово“, финансиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013г. Всички граждани и гости на града са поканени да присъстват.

Дейности от подобен характер не са извършвани в Елхово през последните 20 години. Мащабният проект решава натрупани с годините проблеми за елховлии и особено за водачите на превозни средства. Изпълнението на проекта ще подобри не само инфраструктурата и облика на града, но и ще повиши качеството на живот на неговите жители и гости.

Ремонтът по ул. “Ал. Стамболийски” ще се извърши по метода на студеното рециклиране със стабилизиращ реагент пенобитум. Освен, че ще се използва за пръв път в община Елхово, новата технология е по-икономична. Дейностите се извършват с машина, която фрезова съществуващата асфалтова настилка на дълбочина от 20 см. Рециклираната настилка не се изхвърля, а се използва в строителните работи. По този начин отпада необходимостта от депониране на отпадъчни смеси от близо 3 километровия участък.
Освен рециклиране е предвидено полагане на усилващ пласт трошен камък, неплътен и плътен слой асфалтобетон. Ще бъдат изградени и джобове за контейнерите за смет.

Ще бъде създадена организация, която ще даде възможност дейностите да се извършват на участъци от по 300м. Едното улично платно ще бъде свободно за движение на автомобили.

Третокласният път ще бъде ремонтиран от спирката на завод “Елпром” до бензиностанция “Петрол” и от ул. “Царибродска” до обходен път “юг”. Основният ремонт на ул. “Победа”, по която също е положен нов водопровод от полиетиленови тръби с висока плътност, е предвиден за участъка от ул.”Пирин” до ул. “П. Д. Петков”. В този участък ще бъдат изградени и тротоари.


Статията е публикувана на 31 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА