Обзор на изминалото редовно заседание на ОбС-Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 29 юли от 9.00 часа се проведе петдесет и третото редовно заседание на ОбС-Елхово. Към първоначално предвиденият дневен ред съветниците гласуваха да бъде включена точка за назначаване на управител на „Медицински център N 1 – Елхово“.

След гласуване на съветниците, бе направена промяна в дневният ред като т.1 от дневния ред бе докладната записка за предоставяне на финансова помощ на Сдружение „Бизнес Център – Елхово“ за реализация на проект „Устойчиво селскостопанско развитие чрез капацитетно изграждане и инструменти за бизнес промоция“ по Програмата ТГС България – Турция. С 11 гласа „За“ съветниците решиха да отделят от сборният бюджет 10 000лв. за финансова помощ на сдружението, което се задължава да я възстанови след окончателното плащане по проекта от финансиращият орган.

Множество дебати предизвика разглежданата близо 2 часа докладна за утвърждаване на нова субсидия на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Повод за докладната е задължение на болницата към един от доставчиците на лекарства и медицински консумативи в особено големи размери. След дълго обсъждане, съветниците решиха да утвърдят субсидия в размер на 200 000лв., без до този момент да е решено от къде ще се вземат тези средства. С решение на общинските съветници, Управителят на болницата се задължава да изготви споразумения за разсрочено изплащане на задълженията към доставчиците, на които лечебното заведение дължи пари.

Предоставена бе субсидия за Спортен клуб „Боксов клуб – Елхово“ и Спортен клуб по борба „Стефан Караджа – Елхово“ в размер на 5 000лв. По решение на ОбС – Елхово на Виктор Карасалиев ще бъде присъдено званието „Почетен знак – герб на Община Елхово“ и парична награда.

В актуализацията на сборният бюджет на Община Елхово за 2011г., бяха прехвърлени необходимите 200 000 лева субсидия гласувани по-рано през деня за МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Основното перо в размер на 132 000 лева от общо гласуваните 200 000 лева, се прехвърлят от средствата заделени за дейности по подръка на уличните мрежи в община Елхово, за която дейност в момента тече процедура за възлагане на обществена поръчка.

Бе разгледана и докладна записка за отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината, които имат нужда.


Статията е публикувана на 30 юли 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА