База данни за възможностите за инвестиции в региона разработва ОА

Публикувано преди 13 години  |  Общество

База данни за възможностите за инвестиции в приоритетни сектори и отрасли разработва Областна администрация – Ямбол с цел улесняване на потенциалните инвеститори и повишаване на информираността им относно силните страни на региона. Инициативата се реализира във връзка с една от стратегическите цели, заложени в плана на Администрацията за 2011г. – Устойчиво развитие на област Ямбол и повишаване инвестиционната активност на територията на областта.

Създаването на базата данни ще предостави изчерпателна информация относно възможностите за развитие на бизнес, съществуващите частни и публични компании, налични ресурси /земя, човешки ресурси и др./, потенциални партньори и други, като тя ще бъде достъпна на интернет-страницата на Областна администрация.

Във връзка с това общините в региона следва да предоставят данни за свободните терени и техните характеристики, човешките ресурси и образователната характеристика на трудоспособното население, както и приоритетни сектори и отрасли с потенциал за привличане на инвестиции.

Очаква се базата данни да бъде готова до декември 2011г., за да улесни още повече желаещите да реализират бизнес в Ямболски регион.


Статията е публикувана на 2 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА