Подбор на младежите по Програма „Старт в кариерата“

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Със заповед на областния управител Таня Димитрова се създава Комисия за подбор на кандидатите за работа в Областна администрация – Ямбол в рамките на тазгодишната кампания по Програма „Старт в кариерата”. Срокът за подаване на документи на младите висшисти, които имат желание да придобият професионален опит в общински, областни администрации и централни ведомства, изтече на 29 юли, сега предстои процедурата по техния подбор.

На първото си заседание на 16 август Комисията, председателствана от заместник областния управител Нели Кадиева, ще разгледа постъпилите молби за работа в ОА, за да осъществи първоначалната селекция въз основа на критериите, утвърдени от министъра на труда и социалната политика. При тях освен минималните изисквания за възраст, висше образование и липса на трудов стаж по специалността, се вземат предвид също успех от дипломирането, равнище на владеене на чужд език и компютърна грамотност.

В срок до 24 август списъкът с одобрените младежи, които са допуснати до интервю в Областна администрация, ще бъде оповестен на интернет-страницата на Агенция по заетостта и на информационните табла в дирекциите „Бюро по труда” в региона. Самото събеседване с младите висшисти е насрочено за 30 август, а резултатите от него трябва да бъдат изнесени до 28 септември.


Статията е публикувана на 3 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА