Видео: Дянков и Плевнелиев дадоха старт на строителните работи на пътя Окоп – Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Интервю с Министъра на финансите Симеон Дянков

Интервю с Министър Росен Плевнелиев

Днес бе дадено началото на ремонтните дейности на Път І-7, участък от село Окоп към Елхово.

Официалният старт на строителните работи бе даден в 11 часа на селскостопанското летище „Тенево”.

На събитието присъстваха Заместник-Председателя на НС г-н Анастас Анастасов, Вицепремиера и Министър на финансите Симеон Дянков, Министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, Председателят на АПИ инж.Сергей Михалев, г-жа Николина Николова – член на УС на АПИ, Народните представители Светослав Тончев и Александър Стойков, Областният управител на област Ямбол Таня Димитрова, Зам. областният управител Димитър Иванов, кметът на град Елхово Петър Киров, кметът на град Ямбол Георги Славов, кметове на населени места, общински съветници, журналисти, общественици.

Тържествен водосвет бе отслужен от отец Борис Георгиев.

„Правим реформи и това е повече от очевидно.Строим магистрали осем пъти по-бързо, три пъти по-бързо рехабилитираме пътища от предходните правителства.Направихме тотална реформа в сектора с въвеждането на новите договори за поддържане на пътища.”, изтъкна част от приоритетите в работата на МРРБ министър Плевнелиев. Като пример той посочи въведението от АПИ нови договори за четиригодишно поддържане на републиканските пътища, което дава възможност на фирмите да инвестират в техника, за да правят европейски пътища.

„Екипът на министър Плевнелиев в продължение на две години доказа, че когато се работи с приоритети има и резултати.”заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Според него България вече може да мисли не само как да попълни всички дупки по пътищата, които са станали един от символите на страната ни, а как цялостно инфраструктурата да се свърже с европейската инфраструктура.За това как бизнесът на България може да печели от това повече , как да привличаме чужди инвеститори в България.

„За необходимостта и ползите от развитието на инфраструктурата може дълго да се говори. Но за изпълнителите има едно право – обектът да бъде извършен качествено, в срок, в рамките на бюджета.Ние ще доведем това начинание до успешен край”, обеща Манол Денев – член на Съвета на директорите на „Трейс груп холд”АД

Народния представител Светослав Тончев имаше честа да разбие бутилката шампанско в борда на модерната машина, която ще изнесе основния ремонт на пътния участък, а менче вода плисна Зам. -Председателя на НС г-н Анастас Анастасов.

Обектът, на който бе дадено началото днес е с обща дължина 15,7 км и е разделен на два участъка, които преминават през територията на общините Елхово и Тунджа:

• от край с. Окоп до разклона на с. Тенево (км 266+309 до км 270+000) – възстановяване на пътното покритие.
• от разклона с. Тенево до разклон с. Коневец (км 270+000 до км 282+000) – ремонт на пътната настилка по технологията „студено рециклиране”.

Изпълнител на ремонтните работи на обекта е ДЗЗД ”ДИАНОПОЛИС” с водещ партньор „ПСФ МОСТИНЖЕНЕРИНГ”АД, дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд” АД. Стойността на строително-ремонтните дейности е 7 000 000 лева. Финансирането е осигурено с Решение на Министерски съвет от 16.03.2011 г. за предоставяне на 50 000 000 лв. от републиканския бюджет за 2011 г. на МРРБ за приоритетни инфраструктурни обекти.

Съгласно изготвения анализ от страна на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти към Агенция «Пътна инфраструктура», изпълнителят ще приложи иновативен метод на работа, т.нар. «студено рециклиране». Ремонтът на участъка включва още монтаж на нова еластична предпазна ограда, полагане на нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и др. видове дейности.

Припомняме Ви, че по метода на «студено рециклиране» се извърша ремонт и на уличната мрежа в град Елхово, които стартира само преди няколко дни. [nggallery id=“152″]


Статията е публикувана на 4 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА