Ново енергоспестяващо осветление в 16 селища на община Болярово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

След като вече има изградено енергоспестяващо осветление в град Болярово и в селата – Мамарчево, Голямо Крушево и Шарково, предстои това да се случи и в останалите 16 населени места.

Финансирането на този ремонт на уличното осветление ще стане с пренасочени 57 хиляди лева от капиталовата програма, което беше гласувано от Общински съвет – Болярово. Средствата бяха предвидени за съфинансиране на проект за изграждане на Защитено жилище в село Стефан Караджово, с който общината кандидатства по програма „Красива България”. След поредния отказ, парите бяха пренасочени към ремонта на уличното осветление и поставянето на енергоспестяващи тела започна от 1 август 2011 г. Вече са подменени осветителните тела в селата Крайново, Странджа и Воден и до 17 септември се очаква това да стане и в останалите населени места на територията на общината: Стефан Караджово, Малко Шарково, Попово, Оман, Камен връх, Дъбово, Денница, Ситово, Ружица, Горска поляна, Вълчи извор, Иглика и Златиница.

След подмяната на осветителните тела с енергоспестяващи, времето за ползването на уличното осветление ще се увеличи на 6-7 часа в денонощието, а разходите ще се намалят до 40 %.


Статията е публикувана на 3 август 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА