Както и в Елхово, така и в Болярово не се разбраха за състава на ОИК

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 2 август 2011 година от 16 часа в залата за оперативки на община Болярово се състояха консултациите с представителите на парламентарно представените партии в 41 НС и Европейския парламент. Консултациите водеше секретарят на общината Нина Терзиева, която има пълномощно да замества кмета на общината, докато той е в отпуск. Представителите на политическите партии и коалиции представиха пълномощните си, дадени им от партиите и коалициите, за да ги представляват на тези консултации. Представителите на ГЕРБ, „Коалиция за България”, НДСВ, ДПС, „Атака” присъстваха на консултациите, а на „Синятя коалиция” представител не се появи.

С Решение № 30 се определя броя на Общинските избирателни комисии за Избори 2011 на общини с по-малко от 150 секции да е 17. Като от тях- 8 да са представители на ГЕРБ, 3 на „Коалиция за България”, 3 на ДПС и по един член от НДСВ, ДПС и „Синята коалиция”.

Присъстващите на консултацията представиха своите предложения за членове на Общинската избирателна комисия, но до консенсус за председател, заместник председател е секретар на комисията не се стигна, затова насрочиха следваща дата за консултации на 9 август 2011 г. от 14 часа. По закон няма определени изисквания от коя политическа сила да са председателят, заместник- председателят и секретарят, единствено не трябва председател и секретар на Общинската избирателна комисия да са от една и съща партия или коалиция.

Припомняме Ви, че и в община Елхово до консенсус не се стигна, след като представителите на АТАКА и ДПС изявиха своите претенции за секретарското място в ОИК – Елхово.


Статията е публикувана на 3 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА