Снимки: Концерт на самодейните състави на Читалище Развитие – Елхово (+пълен видеозапис)

Публикувано преди 6 години  |  Видео, Общество, Снимки

Самостотелен празничен концерт на самодейците зарадва жители и гости в първия ден от седмицата посветена на празника на Елхово.

Участниците отново представиха богат репертоар, а на сцената, в пълен синхрон, се редуваха колоритни изпълнения. Голямо жанрово разнообразие показаха и този път малки и големи самодейци от десетките школи, клубове, хорове и състави на читалището. Случайно или не, вече няколко години подред, за празника на града, в концертната програма има дебют на нов състав – тази година това е новата група за народни танци „Пумпалчета“ с ръководител и хореограф Марина Ковачева.  Балетната школа на Милена Вълева отново изпъкна с весели танци – кончета и клоуни, а по – големите балерини показаха грация и изящност с изпълнението си.

Вокалните групи „Вдъхновение“ с ръководител Елена Иванава се представиха с тематични песни за родния град и приятелството. Групите за народно пеене, под ръководството на Снежана Делчева, отново завладяха публиката с прекрасните си гласове . Най – малките участници в концерта и този път бяха децата от ДГ „Надежда“ с ръководители Кина Димова, Таня Кръстева, Пенка Стоянова и Елена Иванова. Момичетата от танцов състав „Младо тракийче“ с ръководител Марина Ковачева блеснаха на сцената с два прекрасни танца изпълнени с настроение. Отново под ръководството на Марина Ковачева танцов състав „Цветница“ подготви и представи на публиката два танца, сред  които  и най – новия „Добруджански данец“. И разбира се, няма читалищна изява, концерт или събитие, в което да не се включат доайените на читалищната самодейност в Елхово – хорът за обработен фолклор с ръководител маестро Нико Попов и групата за автентичен фолклор с ръководител Пенка Кючукова. Заедно с тях на сцената бяха и музикантите Тодор Ангелов – акордеон и Георги Георгиев – гайда.

Зрителите в залата видяха отново нестихващия ентусиазъм на певците и танцьорите, неизчерпаемата енергия, независимо от възрастта, и огромното желание на всички самодейци да зарадват съгражданите си, да им подарят изпълненията си и да отправят своя поздрав към тях. Празникът на града винаги е била изявата,  за която културната ни институция се готви дълго и неуморно. И тази година от читалищната сцена се отправиха послания за здраве и благоденствие към жителите на Елхово по повод празника на града. Изпълнителите отново заявиха категорично, че съхранението и популяризирането на българските традиции и култура е онази част от живота ни, заради която ни има днес.

На финала на концертната програма цветя поднесоха кмета на община Елхово Петър Киров, както и Читалищно настоятелство на читалище „Развитие-1893″- Елхово.


Статията е публикувана на 26 март 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
На 29 март 1944 година София отново е бомбардирана от англо-американската авиация ...
През нощта вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, а минималните температури ще ...
Пенсионираният полковник от противовъздушната отбрана на Югославия Золтан Дани, чиято батарея свали ...
Великобритания прехвърли на украинските въоръжени сили 14 танка Challenger 2. 82-ра въздушно-десантна ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...