Видео и снимки: Грейнаха коледните светлини в Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Видео, Общество, Снимки

По традиция, в началото на месец декември, малки и големи жители на Елхово се събират, за да светнат заедно светлините на коледната елха, която е символ на предстоящите коледни и новогодишни празници.

След обратно броене, радостни детски възгласи, при приповдигнато настроение и красиви фойерверки, грейнаха десетките светлини на елхата, разположена в градинката пред сградата на общината на Централен площад. Събитието бе отбелязано с кратка празнична програма, в която взеха участие: възпитаниците на ДГ „Невен”, ДГ „Надежда”, танцови състави при ЦПЛР-Общински детски комплекс – Елхово, вокални групи към НЧ „Развитие – 1893“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово. Със своите тематични песни и танци децата завладяха присъстващите и донесоха коледният дух. За изненада на най- малките пристигна и Дядо Коледа, който ги поздрави и им раздаде лакомства, осигурени от Община Елхово.

За поредна година Община Елхово залага на жива коледна елха, която ще допринася за празничната атмосфера на площада. До коледното дръвче отново са разположени щейната е елените на белобрадия старец. От няколко дни вече е украсена и главната улица в града – различни светещи елхови дръвчета, красиви фенери, които оформят „Светещ шпалир“, а градинката пред църквата се е превърнала отново в чудна коледна градина, която радва жители и гости на Елхово.


Статията е публикувана на 6 декември 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА