Снимки: Концерт на самодейните състави на Читалище Развитие – Елхово (+пълен видеозапис)

  1 949 | Публикувано преди 2 години  | Видео, Общество

Усилена подготовка, обновени репертоари и нови костюми и участници – събрани в един пъстър, тържествен и подготвен с огромно желание концерт на читалищните самодейци, посветен на празника на Елхово.

Първият ден от празничната седмица за пореден път се превърна в празник на таланта и родолюбието. Със своите изяви, деца и възрастни, показаха приемственост между поколенията. Днешният ден постави началото на всичко онова, което предстои да видим и чуем, онова, което ще ни накара да се чувстваме горди, че сме жители на прекрасното ни градче.

Празникът на град Елхово е едно от най – значимите събития в културния календар на нашата община. Ден, за който всички се готвят упорито и с много любов.

От читалищната сцена отново бяха отправени като поздрав безброй песни, танци, мелодии , стихове и всичко това съчетано с талант, защото именно художествените самодейци на Елхово са онези, които внасят театралност, официалност и тържественост. Чрез тях всички ние активно участваме в празника и обичая.

В празничния концерт се включиха: децата от балетната школа с ръководител Милена Вълева; възпитаниците на ДГ „Надежда” с учители Грета Стоянова, Станка Хаджиева, Пенка Стоянова и Елена Иванова; група за стари градски песни „”О, спомняте ли си госпожо” с ръководител Тодор Дерменджиев; хор за обработен фолклор с ръководител Нико Попов; група за автентични песни „Орудица” с ръководител Пенка Кючукова; вокална група „Вдъхновение” с ръководител Елена Иванова; танцови състави „Пумпалчета”, „Младо тракийче” и „Цветница” с ръководител и хореаграф Марина Ковачева; младежка група от момчета с ръководител Снежана Делчева;с индивидуални изпълнения се представиха Дойка Иванова и Джанина Николова.

След края на представянето бяха поднесени красиви кошници с цветя от кмета на община Елхово Петър Киров, от Председателя на ОбС-Елхово Николай Тончев и от Читалищно настоятелство на читалище „Развитие-1893″ – Елхово.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »