Снимки: Концерт на самодейните състави на Читалище Развитие – Елхово (+пълен видеозапис)

Публикувано преди 5 години  |  Видео, Общество

Усилена подготовка, обновени репертоари и нови костюми и участници – събрани в един пъстър, тържествен и подготвен с огромно желание концерт на читалищните самодейци, посветен на празника на Елхово.

Първият ден от празничната седмица за пореден път се превърна в празник на таланта и родолюбието. Със своите изяви, деца и възрастни, показаха приемственост между поколенията. Днешният ден постави началото на всичко онова, което предстои да видим и чуем, онова, което ще ни накара да се чувстваме горди, че сме жители на прекрасното ни градче.

Празникът на град Елхово е едно от най – значимите събития в културния календар на нашата община. Ден, за който всички се готвят упорито и с много любов.

От читалищната сцена отново бяха отправени като поздрав безброй песни, танци, мелодии , стихове и всичко това съчетано с талант, защото именно художествените самодейци на Елхово са онези, които внасят театралност, официалност и тържественост. Чрез тях всички ние активно участваме в празника и обичая.

В празничния концерт се включиха: децата от балетната школа с ръководител Милена Вълева; възпитаниците на ДГ „Надежда” с учители Грета Стоянова, Станка Хаджиева, Пенка Стоянова и Елена Иванова; група за стари градски песни „”О, спомняте ли си госпожо” с ръководител Тодор Дерменджиев; хор за обработен фолклор с ръководител Нико Попов; група за автентични песни „Орудица” с ръководител Пенка Кючукова; вокална група „Вдъхновение” с ръководител Елена Иванова; танцови състави „Пумпалчета”, „Младо тракийче” и „Цветница” с ръководител и хореаграф Марина Ковачева; младежка група от момчета с ръководител Снежана Делчева;с индивидуални изпълнения се представиха Дойка Иванова и Джанина Николова.

След края на представянето бяха поднесени красиви кошници с цветя от кмета на община Елхово Петър Киров, от Председателя на ОбС-Елхово Николай Тончев и от Читалищно настоятелство на читалище „Развитие-1893″ – Елхово.


Статията е публикувана на 26 март 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА