Снимки и видео: За 25-ти пореден път се проведе празник на град Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Видео, Общество, Снимки

За 25 пореден път се проведе празник на град Елхово. Той бе отбелязан с много настроение и слънчеви емоции в присъствието на многоуважавани гости Д-р Юлиян Папашимов – Народен представител от 44 НС от ПП ГЕРБ, Димитър Иванов – Областен управители на област Ямбол, комисар Деян Моллов – Директор на РД ГПУ-Елхово, комисар Кольо Гяуров – директор на РД ПБЗН-Ямбол, подполковник Валери Христов – началник на Военно окръжие-Ямбол, Атанас Киров – кмет на община Стралджа, Христо Христов – кмет на община Болярово, Георги Георгиев – кмет на община Тунджа, Стоян Марков – зам. кмет на община Сливен, Калина Казанджиева – Директор на ТСБ – Югоизток, проф. д-р Стоян Денчев – почетен гражданин на Елхово и ръководители на учреждения на града и Иван Джорев – почетен гражданин на Елхово.

Празненството се проведе на Централен площад в Елхово на специално подготвената сцена от организаторите, а водещ на празничната програма бе Ивана Кърева.

Тържествата започнаха с празничен парад на учениците от всички училища в град Елхово, съпровождани с музика от духов оркестър и знамена група с ръководител Цветанка Христова.

През последните няколко години Елхово много се промени. Заслугата за това е на всеки един от нас. Ценейки това, което имаме, всички ние с общи усилия градим добра жизнена среда и вярваме в трудолюбието и предприемаческия дух на нашите граждани, а тези качества са мощен двигател за промяна„, бяха част от приветствените слова на кмета на Община Елхово г-н Петър Киров.

Час и половина преди официалната церемонията бе отслужен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на Елхово в православния храм „Св. Димитър“.

Последва фолклорен концерт на Национално училище за фолклорни изкуства „ Филип Кутев “ град Котел, което е първото средно фолклорно училище в Европа.

Веселието продължи с хоро на площада, в което се включиха граждани и гости на града.


Статията е публикувана на 30 март 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА