Видео: Дейностите по обновяване на улица Търговска са пред финал

Публикувано преди 5 години  |  Видео, Общество

Община Елхово продължава работата си по изграждане на нова и подобряване на съществуващата пътна инфраструктура в Елхово. В момента, пред финализиране са ремонтните по обновяването на ул. Търговска в град Елхово.

Обхвата на проекта включва улицата от ул.„Ал.Стамболийски“ до ул.“Марица“, кръстовищата с пресечните улици и сградните водопроводни отклонения към имотите.

Дейностите, които се извършват към този момент са обезпечени изцяло с общински средства и са част от капиталовата програма на общината за текущата година.

Преди да бъдат стартирани дейностите по възстановяване на една от най-натоварените улици в града, в началото на лятото бе изцяло подменен водопровода. Поредната мащабна инфраструктурна инвестиция, която Община Елхово реализира е изцяло в полза на жителите на Елхово.

Подменени са бордюрите и тротоарните настилки с нов вид тротоарни плочки, които са по-устойчиви и коренно различаващи се от стандартните настилки, с които до преди няколко години бяха обновявани участъци от пешеходните зони в общината.

За да се осигури достъпна среда за всички жители на града, на места бордюрите са понижени . Полага се и нова асфалтова настилка, върху която по – късно ще бъде положена и съответната маркировка. Паралелно с тези дейности бе благоустроено пространството около жилищната сграда находяща се на ул. Търговска 81, където бе изграден нов паркинг.

Обновената ул. „Търговска” се добавя към дългият списък с улици част от основната пътна артерия на град Елхово, които бяха обновени през последните няколко години а именно: ул. Марица и ул. Камчия ул. Александър Стамболийски, ул. Ж. Петков, пл. Христо Ботев, ул. Търговска, ул. Победа, ул. Трети март, ул. Васил Левски, ул. Ангел Вълев и др.


Статията е публикувана на 3 октомври 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА