Видео: Дейностите по обновяване на улица Търговска са пред финал

  1 909 | Публикувано преди 1 година  | Видео, Общество

Община Елхово продължава работата си по изграждане на нова и подобряване на съществуващата пътна инфраструктура в Елхово. В момента, пред финализиране са ремонтните по обновяването на ул. Търговска в град Елхово.

Обхвата на проекта включва улицата от ул.„Ал.Стамболийски“ до ул.“Марица“, кръстовищата с пресечните улици и сградните водопроводни отклонения към имотите.

Дейностите, които се извършват към този момент са обезпечени изцяло с общински средства и са част от капиталовата програма на общината за текущата година.

Преди да бъдат стартирани дейностите по възстановяване на една от най-натоварените улици в града, в началото на лятото бе изцяло подменен водопровода. Поредната мащабна инфраструктурна инвестиция, която Община Елхово реализира е изцяло в полза на жителите на Елхово.

Подменени са бордюрите и тротоарните настилки с нов вид тротоарни плочки, които са по-устойчиви и коренно различаващи се от стандартните настилки, с които до преди няколко години бяха обновявани участъци от пешеходните зони в общината.

За да се осигури достъпна среда за всички жители на града, на места бордюрите са понижени . Полага се и нова асфалтова настилка, върху която по – късно ще бъде положена и съответната маркировка. Паралелно с тези дейности бе благоустроено пространството около жилищната сграда находяща се на ул. Търговска 81, където бе изграден нов паркинг.

Обновената ул. „Търговска” се добавя към дългият списък с улици част от основната пътна артерия на град Елхово, които бяха обновени през последните няколко години а именно: ул. Марица и ул. Камчия ул. Александър Стамболийски, ул. Ж. Петков, пл. Христо Ботев, ул. Търговска, ул. Победа, ул. Трети март, ул. Васил Левски, ул. Ангел Вълев и др.Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ОДК Елхово обявява конкурс на тема "ОТ БАБА МАРТА ДО ПЪРВА ПРОЛЕТ"
ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ЕЛХОВО ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКА ИЛИ МАРТЕНСКО ПАНО ... прочети още »
Жълт код в област Ямбол. Тази вечер дъждът преминава в сняг
НИМХ-МОН - за 26.01.2021 г. е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за валежи от сняг ... прочети още »
Специализираната прокуратура привлече в качеството на обвиняем действащ прокурор за длъжностно престъпление
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба ... прочети още »
НАП: Здравната вноска за безработните става 26 лева месечно
От 1 януари 2021 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да се готвят за зимни условия, може да има поледици
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че утре от северозапад ще започнат ... прочети още »
Постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки в България препоръча НОЩ
България се намира в много добро положение към момента, в резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна ... прочети още »